Istorijat

Karate klub »Palić« je osnovan 20. marta 1992. god. , a registrovana je 15.aprila 1992. kod MUP-a Subotice u registru udruženja građana pod registarskim br. 388. Počeci formiranja kluba datiraju iz 1975/76. god. kada je udruženje funkcionisao kao karate sekcija.

Začetnici, sportski entuzijasti, bili su: Mihalj Mesaroš, Vlado Brborić, Šandor Paći, Zoran Rašic, Predrag i Nenad Vukovljak. Osnivači su bili: Brida Ištvan, Paći Šandor, Dipl. oec. Nenad Vukovljak, Ing. Zvonimir Peić, Dr. Dragan Micić, Berenji Karolj, Dragan Josipović, Pašti Ana, Sezairi Irfan, Miler Žužana, Simo Kozić, Grgo Sadojević, Dragan Cvetković, Paći Rudolf i Zlatko Kovač.

istorijat
istorijat
istorijat istorijat
istorijat

Članovi

Članovi kluba sarađivali su sa istaknutim i značajnim inostranim i domaćim poznavaocima borilačkih veština ,selektorima i trenerima reprezentacija.

Od 2004. god. u Klubu se počelo vežbati i Nanbudo - borilačka veština, i bili su prvi u Srbiji u kojem se uporedo vežbalo Karatea i NANBUDO. Uspesi naših takmičara su ipozantni – osvojili su pregršt medalja sa raznih nivoa, najznačajniji su bili sa nivoa YUGOSLAVIJE. Tu treba spomenuti, najbolje: – Igor Krstin bio je šampion prvak YUGOSLAVIJE u Kumite–Borbe danas u Beogradu uspešno vodi jedan od najboljih Karate klubova u Srbiji.

Gl.Trener kluba – Aleksandar Paći osvajač šampion i prvak sa Euro kupa Kumite – Borbe apsolutna kategorija. Bio je stipendista grada Subotica za Karate sport. Osvajač je mnogih titula šampionata - Wkf, Itkf, Skdun, SSkif i Gkf Hachi-o-Kai Federacije.

clanovi istorijat istorijat

Treneri

Trener kluba - Nenad Paći osvajač i šampion sa Svetskog kupa Gkf Hachi-o-Kai i drugih titula šampionata, WKF i ITKF. Za 30.god. kroz školu karatea prošlo je mnogo vežbača i danas se stvara jedna nova moderna generacija mladih sportista i trenera.

treneri

Klub danas

Naš klub Danas broji 54 aktivna člana, koji su predvođeni trenerima:

  • Aleksandar Paći 5.Dan. - Predsednik kluba - Diplomirani Viši Trener, (Visoke Škole Strukovnih Studija za Sportske Trenere - Subotica).
  • Nenad Paći 5.Dan - Viši Trener – Diplomirani Trener (Sportska Akademija - Beograd)
  • Šandor Paći 8.Dan - sekretar kluba i Glavni Trener, osnivač Kluba.

klub danas
klub danas
klub danas
klub danas

Sponzori Kluba